A beutazáshoz vízumra van szükség. A vízumkérdőívet 2 példányban, 2 db fényképpel kell benyújtani. Az útlevél érvényességének a beutazás napjától számított legalább 4 hónapnak kell lennie.

   

    A védőoltások felvétele is elengedhetetlen, ezek nélkül komoly fertőző betegségeket lehet megkapni. Kiemelten maláriafertőzött terület és magas az AIDS betegek illetve HIV vírushordozók aránya. A nemzetközi oltási igazolványt célszerű magunknál tartani. Az orvosi ellátás általában alacsonyabb szintű, kevés számban vannak kórházak a térségben. A szükséges védőoltásokról a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar, Trópusi szakambulancia, (1135 Budapest, Szabolcs utca 33-35. tel: 340-9149) tud naprakész, szakszerű tájékoztatást adni.
 

A Magyar Külügyminisztérium tanácsai az ide utazóknak:

 

    A Beninbe utazó magyar állampolgárok figyelmét felhívjuk, hogy utazásuk során számolniuk kell a különböző trópusi betegségek veszélyével, az idegenforgalmi infrastruktúra hiányosságaival, a sűrű áramkimaradásokkal és az üzemanyag-hiánnyal. Csak a helyi viszonyokat jól ismerő személy társaságában javasoljuk az utazást. Magyar állampolgárok csak vízum birtokában, és a kötelező védőoltások felvétele mellett utazhatnak be az országba. Javasoljuk, hogy további információk beszerzése érdekében még elutazásuk előtt vegyék fel a kapcsolatot a budapesti konzulátussal.

 

A vízum beszerezhető a genfi nagykövetségen:

 

Őexc. Samuel AMEHOU úr (Agrément megadva) rendkívüli és meghatalmazott nagykövet

1201 Genf, Rue de Lausanne 36.
Tel: 0041-22/906-8460
Fax: 0041-22/906-8461
E-mail: info@missionbenin.ch